Monday, October 28, 2013

Atasi Masalah Tumit Merekah!!!

REST & RELAX!

Tahukah anda? Minyak Kelapa Dara treenea telah terbukti mampu merawat pelbagai masalah kulit?

Antaranya adalah:
- Gatal – gatal
- Ruam
- Kurap susu
- Kesan lecur
- Kulit kering yang kronik (eczema)
- Parut & jeragat
- Tumit pecah
- Kayap

Treenea. We share because we care.


UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://www.anacollection.net

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.

Faktor Penyebab Tumit Pecah


 SMILE WITH VCO Treenea

--> Faktor Penyebab Tumit Pecah

1. KEKURANGAN AIR
a. Kekurangan air menyebabkan kulit menjadi kering, berkilat, bersisik dan akhirnya keras diikuti dengan rekahan.

2. FAKTOR GENETIK
a. Genetik atau baka antara faktor yang dikenal pasti sebagai salah satu punca tumit pecah. Jika keluarga anda mempunyai kulit yang kering, biasanya anda juga cenderung berdepan dengan masalah tersebut.

3. PERTAMBAHAN BERAT BADAN
a. Pertambahan berat badan turut menyebabkan tumit pecah kerana kaki tidak dapat menampung bahagian atas badan yang melebar.

4. KASUT YANG TIDAK SESUAI
a. Rekaan kasut yang tidak sesuai dan terlalu ketat. Pemakaian kasut tumit tinggi yang terlalu lama juga menyebabkan tumit mendapat tekanan yang tinggi.

5. TIDAK MEMAKAI STOKING
a. Tidak memakai stoking ketika bersukan menyebabkan kulit mudah tercedera.


Digalakkan mengamalkan:
- minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
- 4 kapsule VCOA setiap hari

Semoga MEMBANTU!

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.



Friday, October 25, 2013

MANFAAT ANTI OKSIDA

SMILE WITH TREENEA!

Mengapa VCO treenea dipanggil VCOAntioxidants?

Ini kerana tambahan Vitamin A, D & E menjadikan MINYAK KELAPA DARA TINGGI KANDUNGAN ANTI-OKSIDAN.


Apa Itu ANTI - OKSIDAN?

Anti-oksidan adalah nutrisi semulajadi yang terdapat di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran tertentu, dan telah terbukti dapat melindungi sel-sel manusia daripada kerosakan oksidatif.

Treenea. We share because we care.



UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.

Thursday, October 24, 2013

SMILE WITH TREENEA!



SMILE WITH TREENEA! 

Apa yang bestnye Minyak Kelapa Dara ni?

Zaman sekolah dulu, pernah cikgu minta kita tulis kelebihan pokok kelapa yang memang sangat la banyak nyakan..

Tapi masa zaman budak-budak tahu yang asas saja lah. Air boleh di minum, daun boleh dijadikan anyaman dan lidi pada daun boleh diraut untuk jadi penyapu.

Bermacam-macam lagi sebenarnya khasiat yang ada pada kelapa lebih-lebih lagi minyak yang terhasil daripada santan kelapa.

Ramai pakar mengakui minyak kelapa yang dihasilkan menggunakan teknik yang betul mempunyai manfaat untuk dalaman dan luaran tubuh badan manusia.

KELEBIHAN MINYAK KELAPA DARA:
- Meningkatkan METABOLISM dan tenaga
- Melindungi dan boleh merawat MASALAH KULIT
- Melebatkan RAMBUT
- Menjadi PELEMBAB pada kulit wajah
- Meningkatkan DAYA TAHAN TUBUH daripada alergi
- Membantu melancarkan proses PENCERNAAN

Banyak lagi kelebihan minyak kelapa dara yang boleh kita rasai, dan kami memilih #Treenea kerana ianya mengandungi antioksidan yang tinggi yang berfungsi untuk melindungi sel-sel tubuh dari serangan radikal bebas. VCOA keluaran Treenea juga kaya dengan Vitamin A, D & E




UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.


Tuesday, October 22, 2013

IBU YG MENGANDUNG, IBU YG MENYUSUKAN DAN IBU YG BERPANTANG BOLEH KE MAKAN VCOA ?ADAKAH AKAN WUJUD KESAN SAMPINGAN ?


IBU YG MENGANDUNG, IBU YG MENYUSUKAN DAN IBU YG BERPANTANG BOLEH KE MAKAN VCOA ?ADAKAH AKAN WUJUD KESAN SAMPINGAN ?

JAWAPAN : -

IBU YG MENGANDUNG
... - VCOA akan membekalkan tenaga, membuat kita kelihatan lebih ceria dan insyallah memudahkan bersalin(pengambilan minyak kelapa merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice kepada baby. Masalah perut harimau (hehehe) atau strechmark dapat dikurangkan atau lebih baik lagi jika anda sapukan seperti bio oil(VCOA sangat berbaloi sebab dapat makan dan sapu).Make a wise choice.

IBU YG MENYUSU (BREAST FEED)
-Makan VCOA seperti biasa  baby akan mendapat khasiat VCOA dalam masa yang sama untuk kulit yang putih bersih. sapukan VCOA untuk rambut baby supaya cepat tumbuh. Kandungan asid laurik dalam VCOA sangat baik untuk mencegah virus dan bakteria untuk menyerang ibu dan anak.

IBU YG BERPANTANG
-Juga amalkan VCOA seperti biasa, Tiada pantang/bentan. Jadikan VCOA sebagai makanan tambahan anda setiap hari. Badan akan sentiasa bertenaga untuk menjaga anak kecil 
dan yang penting kulit sentiasa lembab dan tidak kering



UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.

Monday, October 21, 2013

Rawat & kurangkan keputihan dengan vco antioxidants

Rawat & kurangkan keputihan dengan vco antioxidants
Dengan kandungan Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E.. Minyak kelapa dara antioksida mampu mengurangkan masalah keputihan anda..VCOA tiada campuran bahan kimia,mengandun­gi 100% natural organic..
Bagi sesiapa yang mempunyai masalah keputihan
sebolehnya harus MENGELAKKAN penggunaan feminine wash yang mempunyai campuran bahan kimia..

Apakah itu Keputihan?
Di kalangan pakar perubatan, keputihan dikenali dengan istilah Leucorrhoe atau Fluor Albus. keputihan sebenarnya adalah cairan yang keluar dari vagina. keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal yang sudah menjadi penyakit. kamu perlu prihatin dengan jenis keputihan kedua ini.
Keputihan normal
Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah bening, tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang kamu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.

Keputihan abnormal
Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.

Punca keputihan abnormal
Ada beberapa sebab berlakunya keputihan abnormal. ingin tahu apakah dia?Antaranya ialah:

1. Kamu terlalu penat.
2. Berada dalam situasi yang sangat tertekan.
3. Jangkitan.

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.


DIABETES


adakah pesakit diabetes boleh mngambil minyak klpa dara sbg mknan tmbhn?bagaimana minyak kelapa dara berfungsi kpd pesakit diabetes?

Minyak Kelapa membantu mengawal kandungan gula dalam darah dan meningkatkan penghasilan insulin. ini dapat membantu dalam penggunaan glukos didalam darah dengan lebih berkesan sehingga mencegah dan mengubati masalah kencing manis atau diabetes.


UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.


Thursday, October 3, 2013

TAHUKAH ANDA? ANTARA BAHAN LAIN YANG TERDAPAT DALAM TREENEA LUMIERE FACE SAVON IALAH ROSEHIP OIL




ANTARA KELEBIHAN ROSEHIP OIL UNTUK KULIT :

• LEKUK DAN PARUT BERKURANGAN
Ianya amat berkesan ke atas parut yang disebabkan oleh jerawat dan pembedahan, kesan bakar, campak, kecederaan dan luka. Keupayaan membaik pulih sel Rose Hip Oil amat berkesan untuk menggantikan tisu kesan parut dengan tisu yang sihat dan kulit yang normal. Ianya tidak setakat membaik pulih semula struktur kulit, ianya juga memperbaiki warna kulit dan ketegangannya.

• MENGATASI MASALAH PENUAAN KULIT
Rose Hip Oil menghalang dan mengembalikan kesan-kesan tanda penuaan kulit seperti kedut, kedut di mata dan kulit kendur dengan merangsang aktiviti selular kulit untuk menambahkan keupayaan pembaruan dan penghasilan sel-sel kulit baru. Muka anda akan menjadi lebih licin dan bila kesan tanda-tanda penuaan semakin hilang.


• MEMUDARKAN MASALAH PIGMENTASI
Ianya menambahkan keupayaan kulit untuk menghasilkan sel-sel baru. Bila sel-sel baru menggantikan sel-sel lama, tompok pigmentasi akan menjadi pudar. Rose Hip Oil juga boleh merangsang pemudaran "topeng kehamilan" (pigmentasi yang berlaku di pipi ketika mengandung) .

• MENGHIDRATKAN SEMULA KULIT
Bila kita menjangkau umur 50 tahun, kulit kita menghasilkan 10 kali kurang minyak berbanding dengan ketika kita berumur 25 tahun. Kekurangan minyak dan kekurangan lembapan akan membawa kepada dihidrasi dan kedutan pada kulit. Rose Hip Oil mengembalikan keseimbangan optimum asid lemak dan air yang menghidratkan semula kulit.

• MENGURANGKAN KESAN TANDA REKAHAN
Rose Hip Oil membaik pulih dan menggantikan tisu kulit yang telah koyak yang mengurangkan kehadiran kesan tanda rekahan dan menjadikan warna kulit lebih seiras.




UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.








Tuesday, October 1, 2013

COD AREA PUTRAJAYA

Alhamdullilah rezeki pertama selepas restock VCO TREENEA & PURE MARINE MIEREBELLA oleh pelanggan setiaku ima di Presint 11.

# Ada sesiapa nak order lagi tak?? Boleh terus pm/sms@whatsapp
0129280896

Thanks yup darling.


UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.


RESTOCK PRODUK TREENEA


Sesiapa yang berminat dengan VCO Treenea boleh COD - Area Putrajaya boleh terus berhubung dengan nik melalui sms@whatsapp 012-9280896. Bagi yang berada di luar kawasan Putrajaya jangan risau anda turut boleh mendapatkannya. Penghantaran terus ke rumah anda dengan menggunakan khidmat Pos Laju.

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com

 
Kami sedia membantu anda..


 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.


KEBAIKAN VCOA UNTUK IBU MENGANDUNG & IBU MEYUSU


Kajian telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala kandungan capric acid akan bertambah sekitar dua kali ganda.

Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka juga akan mendapat khasiat tambahan , kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘medium chain fatty acid’ (MCFA) dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkam dan ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid.

PENGAMBILAN & PEMAKANAN MINYAK KELAPA DARA JUGA : Membantu memudahkan mereka melahirkan anak DAN dapat membantu memulihkan kesan kulit retak (pada perut) selepas bersalin.

Minyak Kelapa Dara juga amat sesuai dijadikan sebagai losyen pada kulit untuk setiap peringkat umur, tanpa mengira usia.

Menurut Dr Joseph Mercola (pengarang Total Health Program) dan Rachael Droege (kedua-duanya merupakan pakar kesihata). Kandungan lauric oil dan capric oil yang terdapat sekitar 50% dalam MInyak Kelapa Dara akan bertindak sebagai pelindung dan perawat kulit anda. Ia akan meresap jauh kedalam kulit dan membunuh segal virus, bakteria dan protozoa.

Minyak Kelapa Dara ini sangat sesuai bagi kegunaan luaran bayi anda yang berumur dari 1 hari hingga 6 tahun. Bahagian yang penting yang perlu disapu ialah kepala (rambut ), sendi-sendi, punggung dan bahagian yang mudah terkena serangan ruam lampin, kerengsaan kulit, juga bahagian leher dan dada bayi, (bahagian yang mudah mendapat ruam susu), kulit kering dan melecet.

Anda tidak perlu bimbang kerana Minyak Kelapa Dara ini tidak mengandungi sebarang toksin ataupun bahan kimia dan tidak merbahaya jika terkena mata bayi anda. 

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : http://vcotreenea.blogspot.com
 
Kami sedia membantu anda..

 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.

Langkah2 penggunaan Treenea Lumiere Face Savon :)



Jimat! Dengan Rm 49 boleh tahan sehingga 2 bulan atau lebih bergantung kepada penggunaan individu

Psttt: kalau nak pakai dengan badan pun boleh tau!
LUMIERE FACE SAVON 

1. Basahkan muka dengan air bersih
2. Ratakan buih ke seluruh muka dan biar seketika
3. Bilas muka dengan air bersih , kulit akan rasa lebih segar, tidak berminyak sepanjang hari

TERBUKTI BERKESAN Kepada Kulit Yang Bermasalah Seperti:

✔ KULIT BERMINYAK
✔ JERAWAT
✔ TONA TIDAK SEKATA
✔ KULIT KUSAM & TIDAK BERMAYA
✔ KULIT SENSITIF
✔ PIGMENTASI
✔ KEDUTAN PADA KULIT

Kesan Awal Penggunaan:
✔ TIADA LAGI KULIT BERMINYAK
✔ TIADA LAGI JERAWAT
✔ KULIT LEBIH CERAH & BERSERI
✔ KULIT LEBIH TEGANG & LICIN
✔ KEKAL SEGAR & BERTENAGA SEPANJANG HARI

Ia Mengandungi Bahan-bahan berkualiti tinggi yang unik dan dirumuskan bagi memastikan kulit lembut, sihat & anjal. Sesuai untuk digunakan bagi semua jenis kulit! Harga pasaran :




UNTUK SEBARANG PERTANYAAN @ ORDER, BOLEH TERUS HUBUNGI

✎ private message :
https://www.facebook.com/pages/VCO-Treenea/192745960899216?sk=messages_inbox
☎ hotline : 012-9280896
✉ email : order.vcotreenea@gmail.com
☛ website : www.anaatira.com
 
Kami sedia membantu anda..

 AWESOME TREENEAN’S
#Treenea. We share because we care.

PROMOSI MINYAK KELAPA DARA VCO TREENEA - GREAT 17

Pembelian bermula 10 Dis 2017 sehingga 10 Jan 2018 anda mampu berjimat sehingga RM59. Cepat rebut peluang sebelum terlambat di www.anaa...